ΌΧΙ στις υπέρμετρες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες!

Για μια βιώσιμη οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη

 

Η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, εν προκειμένω τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, έχουν δώσει την έγκρισή τους για την υλοποίηση μεγάλων κατασκευαστικών έργων και αμφιβόλου αποτελέσματος τεραστίων επενδύσεων στη νότια ακτή της Κρήτης.

Στην παραλία της Τριόπετρας, ή αλλιώς Ακουμιανή Γιαλιά, σχεδιάζεται ένα μεγάλο Golf Resort, με δυο ξενοδοχεία πέντε αστέρων , δυναμικότητας 2.000 κλινών και εκατοντάδες ιδιωτικές κατοικίες με την προοπτική της μετέπειτα πώλησης (Real Estate).

Σε τέτοιες περιπτώσεις, με απτά παραδείγματα ανά την Ελλάδα και την Κρήτη βεβαίως, συνήθως κυριαρχεί και μια άτυπη μεν αλλά ουσιαστική δε, καταπάτηση και ιδιωτικοποίηση της αιγιαλού, με συνέπεια την ΜΗ ελεύθερη πρόσβαση για τον καθένα στην εκάστοτε παραλία, πράγμα που το επίσημο Ελληνικό Σύνταγμα απαγορεύει ρητώς.

Επιπλέον, προς το παρόν, τα σχεδία για την κατασκευή λιμανιού διαμετακόμισης εμπορευματοκιβωτίων στο Τυμπάκι, φαίνεται πως έχουν παγώσει, λόγω της τοπικής αντίστασης, χωρίς όμως να υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα επανέλθει το θέμα κάποια στιγμή στο προσκήνιο.

Γεγονός είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου και δη αυτοί που μπορούν και σκέφτονται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αντιτίθενται σε τέτοια σχέδια.

Όλοι ζητούν να καθοριστεί από τους ιθύνοντες ένα σοβαρό και εμπεριστατωμένο σχέδιο για βιώσιμη και ήπια ανάπτυξη της περιοχής.

Αυτοί οι μικροί πυρήνες δράσης χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας....

 

Υπογράψτε την αναφορά και την ανοικτή επιστολή προς τις Ελληνικές Αρχές και την Ευρωπαϊκή Ένωση:

ΑΝΑΦΟΡΑ